Categories: Auto
      Date: 16-02-2011
     Title: VW Lupo 3L
Net op de terugweg vanuit Eindhoven gaf de huidige verbruiksmeter bij 120 km/h 3,0-3,1 l/100km aan. En dat met de winterbanden! Ik weet het pas zeker als ik getankt heb, maar ik merk wederom verschil. De motor reageert veel lekkerder

Voorzichtige resultaten APX Green in de Lupo 3L

Heren,
 
afgelopen zaterdag de APX Green bij de oliewissel toegevoegd. Daarna even een retourtje Duitsland gedaan en weer 900 km geklokt. Dus het was wel ingelopen dacht ik zo.
 
Net op de terugweg vanuit Eindhoven gaf de huidige verbruiksmeter bij 120 km/h 3,0-3,1 l/100km aan. En dat met de winterbanden! Ik weet het pas zeker als ik getankt heb, maar ik merk wederom verschil. De motor reageert veel lekkerder, afremmen op de motor merk je niet eens meer en het gebok laag in de toeren (dan heb ik het over 800 - 1000 rpm) is grotendeels weg! En voor jou is het nog nieuw Joop, maar de Lupo is omgebouwd naar handschakeling i.v.m. de irritante storingen in de automaat. Het start-stop systeem werkt nu niet meer en het koppel en vermogen worden niet meer begrenst. Daarentegen kan ik nu dus wel ongelooflijk laag in de toeren rijden, omdat de automaat dit voorheen niet toe liet. En ik haalde nog steeds hetzelfde verbruik als voorheen.
 
Ik kan niet wachten op het warme weer en het rijden met de speciale zomerbanden van de Lupo. Ik kan je wel verzekeren, dat record dat ik had met 1 op 39 gaat eraan deze zomer! En dat met 330.000 op de teller, ha!
 
Tot snel,
 
Richard van Beek